У Кремлі можливо розглядають варіант ліквідації білоруського президента Олександра Лукашенка. На що може піти путін і за якогось сценарію.

Про це сказав військовий експерт полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

За його словами, якщо Білорусь продовжить утікати від війни проти України, то росія використовує не найсприятливіший сценарій для Олександра Лукашенка. Зазначається, що відтягування наступ дуже б'є по окупантах.

олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube
олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube

Все тому, що путін розраховує на білоруську армію, адже його війська вже вичерпують свої сили. Одного разу Кремль може втратити ліквідацію білоруського лідера.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Тоді Путіну нічого не залишиться як просто ліквідувати Лукашенку. Як сказав один російський опозиційний політик, у Путіна в сейфі стоїть трилітрова банка "Новичка", і він може налити комусь стаканчик чи половинку", – зазначає Олег Жданов у новому інтерв'ю.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua
Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua

Долі Олександра Лукашенка зараз не позаздриш, адже він сам поставив себе у невигідне становище. Розправа його чекатиме у двох варіантах, який би розвиток подій він не вибрав.

"Або його ліквідує Путін, або вступ у війну може спричинити соціальний вибух у Білорусі, якщо суспільство не сприйме його наказ про настання", – каже експерт.

війська Білорусі
війська Білорусі

Нагадаємо, що в Україні останні кілька тижнів обговорюють питання того, чи наважиться Білорусь напасти на Україну разом з окупантами. З середини червня там тривають масштабні навчання та йде прихована мобілізація.

Нагадаємо, що британці знову прийдуть на допомогу Україні, прихистять і навчать понад 10 тисяч військових ЗСУ

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський знову прокоментував втрати української армії

Також, Борис Джонсон представив Путіна в образі жінки, так було б простіше всьому світу