Сполучені Штати надали дозвіл трьом європейським державам – Данії, Норвегії та Нідерландам – на передачу Україні загалом 65 багатоцільових винищувачів F-16 Fighting Falcon!

Приблизна вартість цього пакету військової допомоги, включаючи запасні двигуни, тренажери, посібники, інструменти та різні матеріали для експлуатації та технічного обслуговування, оцінюється в 1,68 мільярда доларів США. Про це повідомляє Zona Militar.

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube
Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

Данія передасть Україні 19 літаків F-16 – шість із модифікацією Block 10 та 13 Block 15, а також додаткові двигуни та допоміжне обладнання. Вартість цієї допомоги складає 87,5 мільйона доларів. При цьому Данія не лише ініціювала надання Україні F-16, а й підготовку українських пілотів та технічного персоналу.

Норвегія надасть до 22 літаків F-16 Block 10/15, а також широкий спектр підтримуючого обладнання - двигуни, тренажери, запасні частини і т.д. Початкова вартість цієї допомоги становить близько 1,326 млрд. доларів. При цьому не всі 22 літаки справні, частина з них може бути використана тільки як донори запчастин.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube
Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

Нідерланди, хоч і не змогли реалізувати свою початкову ініціативу щодо передачі власних F-16, все ж таки стали одним із ключових ініціаторів проекту постачання цих винищувачів Україні. Зокрема, нещодавно Міністерство оборони Нідерландів оголосило про закупівлю ракет класу "повітря-повітря" на суму 150 мільйонів доларів для надання Україні.

Звідки візьмуться ще 24 літаки з 65 - невідомо, як і те, коли цей момент настане.

Нагадаємо, російські вбивці атакують наших захисників хімічною зброєю: захисту немає, гуманності – і близько.

Як повідомляв "Знай.uа", немає світла і води: Харків приходить до тями після страшного обстрілу

Знай.uа писав, російські окупанти можуть влітку розпочати новий наступ на українські міста, - ISW