У Кремлі можливо розглядають варіант ліквідації білоруського президента Олександра Лукашенка. На що може піти путін і за якогось сценарію.

Про це сказав військовий експерт полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

За його словами, якщо Білорусь продовжить утікати від війни проти України, то росія використовує не найсприятливіший сценарій для Олександра Лукашенка. Зазначається, що відтягування наступ дуже б'є по окупантах.

олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube
олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube

Все тому, що путін розраховує на білоруську армію, адже його війська вже вичерпують свої сили. Одного разу Кремль може втратити ліквідацію білоруського лідера.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тоді Путіну нічого не залишиться як просто ліквідувати Лукашенку. Як сказав один російський опозиційний політик, у Путіна в сейфі стоїть трилітрова банка "Новичка", і він може налити комусь стаканчик чи половинку", – зазначає Олег Жданов у новому інтерв'ю.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua
Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua

Долі Олександра Лукашенка зараз не позаздриш, адже він сам поставив себе у невигідне становище. Розправа його чекатиме у двох варіантах, який би розвиток подій він не вибрав.

"Або його ліквідує Путін, або вступ у війну може спричинити соціальний вибух у Білорусі, якщо суспільство не сприйме його наказ про настання", – каже експерт.

війська Білорусі
війська Білорусі

Нагадаємо, що в Україні останні кілька тижнів обговорюють питання того, чи наважиться Білорусь напасти на Україну разом з окупантами. З середини червня там тривають масштабні навчання та йде прихована мобілізація.

Нагадаємо, що британці знову прийдуть на допомогу Україні, прихистять і навчать понад 10 тисяч військових ЗСУ

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський знову прокоментував втрати української армії

Також, Борис Джонсон представив Путіна в образі жінки, так було б простіше всьому світу