У ніч на 22 березня Росія розпочала масштабний ракетний обстріл України, особливо постраждав Харків, де фіксувалися неперервні вибухи.

Міський голова Ігор Терехов повідомив про тривожну ситуацію в місті та області, яка розпочалася о 03:53. До 04:49 лунала серія вибухів. В результаті атак зникло електропостачання. Ворожі удари спрямовані на знищення енергетичної інфраструктури.

Терехов повідомляє про пожежі в місцях ударів і закликає мешканців міста залишатися обережними.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА, також підтвердив влучення у об'єкти критичної інфраструктури. "Місто фактично залишилося без світла. Всі екстрені служби вже працюють", - зазначив Синєгубов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Станом на 05:15 Ігор Терехов повідомив, що обстріли не припиняються, що призвело до знеструмлення помпових станцій та проблем із водопостачанням.

"Також вранці електротранспорт не вийде на маршрути, перевезення будуть виконуватися автобусами за схемою блекауту", - додав міський голова.

За інформацією місцевих пабліків, у Харкові виникли проблеми з інтернетом та мобільним зв'язком.

Цей нічний обстріл спричинив вибухи у багатьох містах України, включно з Дніпром, Запоріжжям, Харковом та Хмельницьким. У деяких з них також зафіксовано відключення світла.