З'явилися деякі подробиці березневої угоди з росією, про які вдалося домовитися переговорним делегаціям. Виявляється, Україна пішла на ультиматум, але путін відмовився його приймати.

Про це пише Reuters , посилаючись на три незалежні джерела.

Справа в тому, що перший заступник голови Кремля Дмитро Козак ще в березні місяці отримав від Києва згоду про гарантії відмови від вступу до НАТО, проте, як виявилося, це не було важливо для путіна.

Дмитро Козак, фото РБК
Дмитро Козак, фото РБК

Диктатор відкинув цю пропозицію, після чого вислухав від Дмитра Козака промову, що це була помилка. Така угода вмить позбавила б росію від необхідності вести повномасштабну війну, проте, в Кремлі вибрали інший варіант.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Незважаючи на те, що він нібито підтримував переговори, він ясно дав зрозуміти, що такі поступки його не влаштовують, і насправді йому потрібні території. Усі розмови про страх війни з НАТО виявилися лише відволіканням уваги.

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

Відразу після цього він розширив свої цілі і включив до них анексію цілої низки районів української столиці.

У Кремлі вже встигли прокоментувати дані заяви. Як і варто було очікувати, вони почали заперечувати, і все через страх перед бунтом народу.

"Це не має абсолютно ніякого відношення до дійсності. Нічого подібного ніколи не було. Це абсолютно невірна інформація", - відповів у коментарі порталу Reuters прес-секретар путіна Дмитро Піський.

путін. Фото: скрін youtube
путін. Фото: скрін youtube

Дмитро Козак вирішив ніяк не коментувати цю ситуацію.

Нагадаємо, що з Криму закрили виїзд: почнуть інтенсивний вилов "гарматного м'яса"

Раніше повідомлялося, що впійманим в Україні російським вчителям загрожує величезний термін: Ірина Верещук відкинула можливість обміну

Також, у Кремлі звернулися по допомогу до країн Центральної Азії: воювати нема чим