Президент Литви виступив проти мирних переговорів України з росією. На його думку, це можна зупинити виключно на полі бою, інакше це знову повториться.

Про це Гітанас Науседа сказав у своєму новому інтерв'ю Голосу Америки.

Гарант вважає, що проводити переговори в жодному разі не можна зараз, адже росія ще не розгромлена на полі бою. Вже протягом останніх півроку вони ведуть активні бої з українцями, і не збираються зупинятися. Незважаючи на слабкий бойовий дух та деморалізацію, вони продовжують виконувати злочинні накази путіна.

Гітанас Наусєда. Фото: скриншот Youtube
Гітанас Наусєда. Фото: скриншот Youtube

"Путін очікував, що вони візьмуть Київ за кілька днів і що ця війна не матиме великих політичних та економічних наслідків для Росії. Але ми бачимо, що це зовсім не так. Конфлікт не вирішить сидячи за столом переговорів. Конфлікт буде вирішено на полі бою...Я не бачу інших альтернатив і ми маємо спрямувати всі зусилля, щоб досягти перемоги України у цій війні. Усі інші сценарії можуть бути дуже темними для України, Литви та всього демократичного світу", - наголосив Науседа.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

При цьому литовський президент ще раз зазначив, що апетити у російського диктатора величезні, їм точно немає меж. Він боїться, що у разі провалу в Україні він може розв'язати нову війну, і тоді боротьба буде ще більш запеклою, адже путін може напасти на країну НАТО.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Якщо він досягне успіху в Україні, вони прийдуть до наших дверей. Я не знаю, хто буде їхньою наступною метою - країни Балтії, можливо, Польща, можливо, Румунія, але це не найважливіше питання. Найголовніший виклик - у форматі НАТО та Євросоюзу робити те, що зупинило б Путіна" - підсумував Гітанас Науседа.

Володимир Зеленський і Гітанас Наусєда, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський і Гітанас Наусєда, instagram.com/zelenskiy_official

Нагадаємо, що в СБУ знайшли ще одного російського "звіра", і його збираються покарати: віддавав злочинні накази про страту мешканців Київщини .

Раніше повідомлялося, що російські окупанти визнали, що кремлівську пропаганду побудовано на брехні: закликали родичів не дивитися телевізор

Також Олексій Арестович знову заспокоїв українців на тему ядерної небезпеки: росіяни намагаються блефувати, щоб висунути ультиматум