Як стало відомо з повідомлень британської розвідки, невдовзі в Україні почнеться активна фаза військових дій на півдні

Про це повідомляється в огляді Міністерства оборони Великобританії.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

За даними від 6 серпня, сили РФ концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України або в рамках підготовки до можливого наступу. Крім того, Росія перекидає на південний захід техніку та озброєння з Донбасу. У Крим переміщують техніку із захоплених РФ Мелітополя, Бердянська, Маріуполя, з материкової частини Росії через Керченський міст.

А також батальйонно-тактичні групи чисельністю від 800 до 1000 осіб були перекинуті до Криму і майже напевно будуть використовуватись для підтримки російських військ у Херсонській області.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Своєю чергою ЗСУ все частіше зосереджують удари на мостах, складах боєприпасів та залізничних коліях у південних регіонах – щоб спробувати вплинути на здатність Росії поповнювати логістичні ресурси.

"Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу. Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км - від Запоріжжя до Херсона", - підсумовують у розвідці.

У Міноборони України через початок активної фази війни на півдні закликали евакуюватися мирне населення. Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час Телемарафону зокрема сказала, що Україна та Росія готуються до активних бойових дій на півдні, тому з цих областей необхідно максимально евакуювати мирне населення.

Дані британської розвідки, скрин: twitter.com/DefenceHQ
Дані британської розвідки, скрин: twitter.com/DefenceHQ

Нагадаємо, ми писали, що сімейна драма закінчилася розлученням: у Криму жінка побила свого пропагандиста-чоловіка, фанатiв від російської свастики.

Як повідомляв "Знай.ua" у Грузії влаштували перевірку "хорошим росiянам": "візу" отримають лише ті, хто засудить путінську агресію.

Нагадаємо, що терор у Торецьку: росіяни обстріляли автобусну зупинку, купа загиблих та постраждалі діти