Стало відомо про те, що росіяни почали мобілізувати в ОРДЛО людей з інвалідністю. Мабуть, особового складу недостатньо, і вони використовують нелюдські методи.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Служби безпеки України, де показали відеозапис розповіді полонених загарбників. У них різні групи інвалідності, однак, росіяни вирішили їх все ж мобілізувати.

Він розповідає, що воювати відправляють всіх, кого вдалося зловити. Наприклад, один з окупантів ще в дитинстві втратив зір на одне око, але уникнути примусової мобілізації йому не вдалося.

"Пішов на роботу на "копанку". Приїхала комендатура, попросила пред'явити документи. Пред'явив документи, сказали "сідай в машину" і відвезли до військкомату. У військкоматі виписали повістку на 26 лютого... Не встиг зайти у військкомат, кричать-Страхов, в автобус. Посадили мене в автобус, одягли, з обмундирування дали тільки каски, ніяких бронежилетів. Я інвалід третьої групи " - розповідає полонений.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Стає все більш ясно, що у росіян все менше людей, які можуть воювати. "Елітні" війська деморалізовані, і несуть колосальні втрати. При цьому, визнавати це військове керівництво Росії не хоче, і продовжує розповідати казки про те, що втрат немає.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

"Взагалі" воїни "навіть не проходили медичну комісію, адже "великій руZZкой армії" байдуже кого кидати на передову. Тому, коли їх полк наголову розбили українські захисники на Донбасі, окупанти прийняли правильне рішення: склали зброю і здалися в полон. Це єдиний спосіб для них вціліти", - додають в СБУ.

Нагадаємо, що поліцейські вивезли з Донбасу ще 52 людини, побоюються за своє життя: обстріли не припинялися ні на хвилину

Раніше повідомлялося, що невдала спроба прориву Сіверського Дінця стала кладовищем розбитої техніки рф-відео розкурочених танків

Також, українські військові підривали міст у Луганській області - окупанти не зможуть вільно пересуватися вглиб країни