День 26 Квітня є пам'ятним і трагічним для всього світу. У цю дату, в 1986 році, сталася одна з найбільших техногенних катастроф - аварія на Чорнобильській АЕС.

Катастрофа в 1986 році торкнулася практично всього світу, в цілому, число постраждалих перевищувало 5 мільйонів. Подвиг тисячі ліквідаторів, які мужньо увійшли в "зону радіації" і не дали їй розростися до ще більших масштабів, назавжди залишиться в нашій пам'яті.

Через 36 років світ знову зіткнувся з нависаючою загрозою вибуху на АЕС, тільки цього разу вона вже виходила від російської армії, яка вирішила окупувати територію в Чорнобилі. Теж саме відбувається і на Запорізькій АЕС.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував всіх працівників станцій за опір і захист ядерної та радіаційної безпеки. Також він відзначив жорстокість цілей і методів росії, яка піддає ризику все людство.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Навіть через стільки років ми спостерігаємо, що методи СРСР, перейняті росією, продовжують становити загрозу для всіх навколо. Інакше неможливо пояснити причини, з яких російські війська ховали боєприпаси й мінували територію навколо Чорнобильської АЕС. Ворог обов’язково понесе за це покарання", - написав Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль, фото з пресконференції
Денис Шмигаль, фото з пресконференції

Нагадаємо, ЗСУ збили ворожий винищувач Су-34 під Харковом - окупантам вдалося катапультуватися

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський і Геращенко розповіли про небезпеки для українців у воєнний час: "Заміновані території, міни-пастки"

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ показали, як натисненням однієї кнопки можна ліквідувати колону окупантів: втрати колосальні