Від рук російських окупантів в Україні загинуло офіційно вже понад п'ять тисяч мирних жителів. При цьому реальна кількість жертв набагато більша.

Про це повідомило управління Верховного комісара ООН із прав людини.

Йдеться про період із 24 лютого по 28 серпня. У цьому кривавому протистоянні, яке розпочав диктатор Володимир Путін, загинуло вже 5663 мирних українців, а поранених не менше 8055. Тобто не менше 13 212 жертв війни, які просто хотіли вільно жити у вільній країні. Але Кремль вирішив інакше.

Руйнування, фото: скріншот з відео
Руйнування, фото: скріншот з відео

Серед убитих та поранених також є діти: 147 дівчаток та 170 хлопчиків. Поранених дітей налічується: 164 дівчинки та 231 хлопчик.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Не можна не відзначити того факту, що реальна кількість жертв набагато вища, і це складно підрахувати у зв'язку з активними бойовими діями на деяких напрямках, або через окупацію.

Наприклад, лише в Маріуполі за неофіційними даними росіяни позбулися 20 тисяч мирних жителів. Але вони всіляко заперечують цей факт і намагаються приховати сліди.

Буча після звільнення. Фото: скрін youtube
Буча після звільнення. Фото: скрін youtube

Наприклад, Драмтеатр, у якому переховувалися тисячі людей. Після удару по ньому з'явилася інформація про 600 жертв, і більша частина з них – це діти. Все це втрати, за які вони обов'язково дадуть відповідь. У майбутньому їх наздожене карма.

З початку повномасштабної війни в Україні Росія втратила близько 47 550 своїх солдатів – з них 450 окупантів ЗСУ ліквідували за останню добу. Такі дані станом на ранок вівторка, 30 серпня, оприлюднили у Генштабі Збройних Сил України.

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що в окупованих школах Маріуполя проведуть урок з "любові до батьківщини": виправдовуватимуть свої злочини

Також, Олег Жданов згадав, що стало першопричиною війни Росії проти України, і як у цьому замішаний Янукович