Стало відомо про несумлінний крок ще одних наших "сусідів" через море. Туреччина відпустила російське судно з краденим українським зерном.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ (МЗС) України.

Йдеться про вантажне судно "Жибек Жоли", яке раніше було затримано з викраденим в Україні зерном. Він віз вантаж із тимчасово окупованого міста Бердянськ. Проте Туреччина вирішила проігнорувати запит від української сторони і відпустила його.

Жибек Жоли, фото: КТЗ
Жибек Жоли, фото: КТЗ

"Ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущено", – заявили у МЗС.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Відомство заявило, що разом із міжнародними партнерами засуджує злочинні дії РФ щодо викрадення та вивезення з української території зернових до зарубіжних країн.

Українське зерно, фото: скріншот з відео
Українське зерно, фото: скріншот з відео

Це неприпустимо, саме тому уряд України ухвалив рішення викликати посла Туреччини.

Російські пропагандисти зазначили, що зерно ніхто не крав, і все воно залишилося в порту, але, як бачимо, ситуація зовсім інша.

Порт. Фото: YouTube
Порт. Фото: YouTube

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування вказаної ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібним випадкам у майбутньому", — заявив МЗС.

Як розвиватиметься ситуація далі, дізнаємося вже зовсім скоро.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ про амуніцію російських загарбників, які накривають артилерією

Раніше повідомлялося, що бразильська модель загинула в Україні від ракети окупантів: захищала позиції у Харкові

Також, Олексій Арестович за прикладом Гіркіна деморалізував окупантів, що досягли свого піку