Пес Патрон знову навчає українців мінної безпеки. Це вкрай важливо на сьогоднішній день, так як російські окупанти залишають після себе безліч неприємних «сюрпризів».

Опубліковано ролик з навчанням на сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На кадрах можна побачити воронку від снаряда. Найімовірніше вона була зроблена після вибуху ручної протитанкової гранати. Їх є величезна кількість видів, але їх об'єднують деякі факти - металевий комплекс, а також всі вони вкрай небезпечні.

Зустріти такі неприємності можна в зонах бойових дій, а також там де вони велися. Російські окупанти залишають їх на землі, деревах, і навіть у житлових будівлях.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Ні в якому разі не можна їх чіпати, або ж обривати натягнуті нитки, це може обернутися трагедією. Радіус ураження у них колосальний - від 5 до 100 метрів, тому краще обходити таке стороною, і головне, відразу повідомити про подію рятувальникам за номером 101. Вони знешкодять даний боєприпас, тим самим убезпечать локацію.

Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news
Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news

Варто відзначити, що навіть незважаючи на те, що з моменту звільнення Київської області від окупантів пройшло вже практично три місяці, рятувальники продовжують знаходити небезпечні предмети. Зокрема, за останню добу було виявлено не менше 340 вибухонебезпечних об'єктів.

граната, фото: Національна поліція
граната, фото: Національна поліція

Всього з початку робіт з розмінування виявлено та знешкоджено 46 607 одиниць вибухонебезпечних об'єктів.

Нагадаємо, що тренер з боксу змінив Спортивні рукавички на автомат і пішов захищати країну-чемпіон захищає Донеччину

Раніше повідомлялося, що найбільша в світі "газова колонка" збирає з людей гроші на дрова пенсіонерам

Також, подружжю з Херсона вдалося вибратися з окупації, і вдихнути "повітря свободи"