У мережі з'явилася чергова історія героя, який вірить в наші Збройні Сили України. Вважає, що після війни бойову майстерність українців вивчатимуть у всьому світі.

Історія легіонера на прізвисько "Грінч" була опублікована на порталі АрмiяInform. Йому 46 років, і він громадянин Сполучених Штатів Америки.

12 березня прибув в Україну, щоб на рівні з громадянами нашої держави боротися з російськими окупантами. Службу зараз він проходить в Інтернаціональному леогіоні ЗСУ.

Приїхав через те, що це найважливіша війна за останні 50 років, і Україна сьогодні найважливіше місце на планеті, так як захищає свою демократію і свободу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Рішення прийняв не відразу, і дуже готував себе до цього.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

"Вивчав історію російсько-української війни, що відбувалася за останні 8 років, особисто займався закупівлею обладнання, озброєння та амуніції для легіону. Згодом я "дозрів": якби не зробив цей крок, потім шкодував би решту життя. Звичайно, рідні, зокрема дружина, не були в захваті від мого рішення. Однак вони з розумінням поставилися до того, що я готовий покласти життя за ті цінності, які вважаю найголовнішими в цивілізованому світовому суспільстві" - розповідає "Грінч".

У себе на батьківщині він займався маркетингом у сфері веб-сайтів, і як тільки допоможе українцям перемогти, повернеться до цієї діяльності. Але, до речі, розривати відносини не планує, так як йому тут дуже подобається. У майбутньому він хотів би показати дружині українські міста.

Це вже друга військова кампанія американця, і в 2008 році він був військовим інженером в Іраку, проте порівнювати той досвід з нинішнім не можна.

Воїн ЗСУ. Фото: Youtube
Воїн ЗСУ. Фото: Youtube

"Українська армія потребує підтримки миру в боротьбі проти російського агресора. В першу чергу необхідно сучасне озброєння. Крім того, хочу підкреслити, що ЗСУ має дотримуватися стандартів НАТО. І я звертаюся до українських лідерів, щоб ті приділили цьому питанню особливу увагу. Саме це підвищить нашу ефективність в полі бою. Однак хочу запевнити, що майстерність ведення бою українськими військовими вивчатимуть за підручниками по всьому світу!" - підсумував військовий.

Нагадаємо, що в ГУР відповіли, Чи може Білорусь самостійно напасти на Україну і як це відіб'ється на правлінні Лукашенка

Раніше повідомлялося, що боєць "Азова" розповів, як з останніх сил допомагали вижити жителям блокадного Маріуполя

Також, Кирило Буданов пояснив, чим закінчиться війна в Україні