Президент Польщі Анджей Дуда знову зробив заяву стосовно війни в Україні, а зокрема про переговори з Росією. Їх повинен ініціювати Не захід, а сам путін.

Таку заяву було зроблено польським лідером під час зустрічі з місцевими дипломатами у Варшаві.

На його думку, переговори необхідні для завершення війни, але, при цьому до цього повинен прийти сам російський диктатор, а не Захід постійно вмовляти Україну зробити перший крок.

Анджей Дуда. Фото: Telegram
Анджей Дуда. Фото: Telegram

"Мова не йде про те, щоб не говорити з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки (Росії) і так допомогти Україні, щоб це Путін просив про розмову", – сказав Анджей Дуда.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В черговий раз також він згадав слова французького президента Еммануеля Макрона стосовно того, що Росію не можна принижувати, навіть після всіх військових злочинів, які були скоєні в Україні проти народу.

Анджей Дуда, фото: скріншот з відео
Анджей Дуда, фото: скріншот з відео

"Соромно слухати, що не можна принижувати Росію, що треба дозволити їй зберегти обличчя. Це Росія напала і вбиває, ніхто не напав на Росію. Розповіді Росії про погрози з боку НАТО в контексті вбивств в Лондоні протягом десятиліть, війни в Україні, раніше – в Грузії і Сирії є огидною пропагандою" - продовжив польський лідер.

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

Тільки Росія, і ніхто інший відповідальний за цю війну, і їй доведеться відповідати за голод, який незабаром прийде в країни Африки та інші частини світу через неможливість поставити зерно.

Нагадаємо, що чоловік "зробив" собі трьох дітей, щоб втекти від війни: чекали татуся у Франції

Раніше повідомлялося, що Росія обстрілює Харків через ненависть, заздрість і помсту: радник ВП Подоляк про ірраціональні методи ведення війни Путіна

Також, поки Китай співпрацює з Росією, Тайвань допоможе Україні матеріально відновлювати міста