Підтримку президента Польщі Анджея Дуди для України неможливо переоцінити. Це і поставка озброєння, і прийом біженців, і моральна підтримка для Володимира Зеленського.

Також Анджей Дуда всіляко намагається допомогти Україні на міжнародній арені. Всім жителям нашої країни вже набило оскому спостерігати за тим, як Німеччина відтягує поставку необхідного нам озброєння, посилаючись на різні причини. Однією з останніх було побоювання, щоб "німецькі танки не опинилися знову в росії, як у Другій світовій війні". Анджей Дуда знайшов що відповісти Німеччині на це і це дійсно потужний заклик.

Анджей Дуда. Фото: Telegram
Анджей Дуда. Фото: Telegram

Президент Польщі після того, як розкритикував європейських лідерів за "відбілювання" володимира путіна, вирішив трохи пожартувати над німцями.

Мовляв, вони хочуть робити бізнес і заробляти гроші і відкидають будь-які ризики великої війни:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Можливо, німецька економіка не вірить, що російська армія змогла б знову відсвяткувати велику перемогу в Берліні і окупувати частину Німеччини. Ми в Польщі знаємо, що це можливо. І тому ми закликаємо мир і Європу, щоб з росією більше не було звичайного бізнесу", - зауважив Дуда.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Чекаэмо на відповідь канцлера Німеччини Олафа Шольца на таку думку. Сподіваємося, що він до неї прислухається.

Еммануель Макрон і Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон і Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Анджей Дуда розповів про готовність стати гарантом безпеки для України.

Раніше ми повідомляли, то Олаф "ліверна ковбаса" Шольц вважає, що Німеччина дуже допомагає Україні і втомився слухати критику на свою адресу.