Ірина Верещук, яка досі займалася питанням обміну військовополонених повідомила, що віднині передала повноваження головному управлінню розвідки.

Від 30 травня, обміном військовополоненими опікуватимуться спільно Головного управління розвідки Міноборони та Служби безпеки України. Про це Ірина Верещук повідомила у своїх офіційних соціальних мережах.

Ірина Верещук. Фото: Youtube
Ірина Верещук. Фото: Youtube

"Свій функціонал з обміну військовополоненими передаю Головному управлінню розвідки Міноборони. Відповідні реєстри створено, організаційні питання відпрацьовано, комунікаційні канали налагоджено. Надалі обміни військовополоненими – це спільна робота ГУР та СБУ", - зазначила Верещук у повідомленні.

Мінреінтеграції залишається відповідальним за утримання реєстрів військовополонених та роботу з профільними міжнародними організаціями.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відомо, що більшість українських військовослужбовців захопили в полон під Маріуполем. Після визволення з полону, вони розповіли, що спочатку їх утримували в підвалах і господарських спорудах, а потім етапували до ізолятора в Донецьку та виправної колонії № 120. Надалі полонені опинилися в ізоляторах Таганрога і Воронежу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ЗСУ провели успішний наступ проти окупантів у Херсонській області, бігли далі, ніж бачили.

Як повідомляв портал "Знай.ua", техніка російських окупантів знову побачить Європу через 77 років, українці привезуть до Європи спалені танки росіян.

Також "Знай.ua" писав, що Польща підставляє міцне плече, та передає Україні сучасну зброю: плюс 18 самохідних гаубиць 155-мм калібру.