Польща передала Україні самохідні артилерійські установки AHS Krab, це модифіковані британські гаубиці, які випускають у ПР.

Йдеться про три батареї – 18 одиниць самохідних 155 мм гаубиць. Польська армія також підготувала 100 українських військових для експлуатації цієї зброї. Про це повідомило Polskie Radio.

AHS Krab. Фото: Telegram
AHS Krab. Фото: Telegram

AHS Krab це польська національна самохідна артилерійська установка. При її виробництві використовується ліцензійна башта від британської гаубиці AS90. Крім цього, Польща вже поставила в Україну самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", ракетні системи залпового вогню "Град", ракети "повітря-повітря" для літаків МіГ-29 та Су-27. В цілому, Україна матиме вже 30 гусеничних 155-мм САУ.

Польща вже передала 232 танки Т-72, реактивні системи залпового вогню, безпілотні літальні апарати, самохідні гаубиці. Справжні братерські стосунки розвинулася з Польщею через вторгнення рф.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

AHS Krab. Фото: Telegram
AHS Krab. Фото: Telegram

Відомо, що Польська Республіка посідає 2-ге місце після США як держава, яка надала Україні найбільшу військову допомогу.

Зараз навколо України формуються нові військові союзи, не регламентовані бюрократичними процедурами, а засновані на дружніх стосунках та розумінні ситуації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бійці ЗСУ показали, як розгромили "лігво" російських окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни почали тікати з армії, аби не стикатися з ЗСУ

Також "Знай.ua" писав, що підполковник Євген третій місяць бореться з окупантами під Ізюмом, думок про капітуляцію навіть не допускає.