Стало відомо про те, що росія планує прибрати алеї з могил загиблих в Україні окупантів. Бояться резонансу через колосальні втрати у війні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в Telegram-каналі "Російський борщ", посилаючись на Мінсбуд російської федерації.

Вони розіслали по всій країні вимоги, щоб влада не створювала на кладовищах алеї з могил військових, які загинули в Україні.

У цьому листі йдеться, що тема бойових втрат використовується "ворожою пропагандою", а також "п'ятою колоною". Насправді ж, всі розуміють навіщо це робиться. Вони бояться резонансу.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Далі російська влада закликала перейняти "досвід" Новосибірська, коли громадяни почали прикрашати і упорядковувати могили так, щоб військова тематика там ніяк не домінувала.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

Секрет такого рішення криється на поверхні. Російська влада намагається приховати свої втрати в цій війні, так як вони колосальні. За 3 місяці загинуло більше людей, ніж за 9 років війни в Афганістані.

"Російська влада приховує точні дані про загиблих на Україні російських військових. При цьому Україна заявила, що втрачає від 50 до 100 осіб на день. Втрати обороняються завжди менше. І вже точно, Росія втратила на Україні більше, ніж в Афгані за 10 років, і тепер влада ганебно приховує від суспільства справжню ціну військової авантюри Путіна" - йдеться в повідомленні під постом в Telegram-каналі.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

За даними Українського Генерального штабу, російська сторона за 3 місяці війни втратила вже понад 29 тисяч людей. З кожним днем це число лише продовжить рости, і росіянам краще подумати про своє майбутнє вже сьогодні, поки ще є можливість покинути наші території.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що кількість жертв у Маріуполі перевищило 22 тисячі-радник мера Петро Андрющенко

Раніше повідомлялося, що бронетехніка, вантажівки і позашляховики: Литва готує Україні нову партію допомоги на 15,5 млн євро

Також, ЗСУ значно обмежили дії Чорноморського флоту: росіяни застрягли в глухому куті