Стало відомо про те, що в Маріуполі загинуло за час окупації росіянами не менше 22 тисяч осіб. Ще один прямий доказ, що агресори створили геноцид на українських землях.

Про це стало відомо завдяки раднику мера міста Маріуполь Петра Андрющенка. Він дав інтерв'ю міжнародному порталу CNN, де і розповів про те, скільки мирних громадян загинуло за час окупації.

Цифра в 22 тисячі жертви була заснована на численних контактах, які він разом з іншими джерелами продовжують підтримувати. Зокрема, деякі з них знаходяться в пастці у місцевої влади, яка туди прийшла тимчасово.

Петро Андрющенко
Петро Андрющенко

Реальна ж цифра може виявитися в рази більше. Процес перепоховання загиблих досить складний, так як російські окупанти почали наполягати, щоб тіла привозили в морг, а людина, що забирає це тіло, записував ролик з "зізнанням", мовляв загиблий "був убитий українськими військовими". У такий спосіб вони намагаються виправдати своє перебування там, і звинуватити у всіх звірствах українців.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Маріуполь, фото: вільне джерело
Маріуполь, фото: вільне джерело

"Маріуполь-це місто привидів. У місті абсолютно темно. Єдине світло - від російських військ і російських патрулів. Всюди запах смерті і запах вогню" - говорить радник мера Петро Андрющенко.

Нагадаємо, що більше двох місяців російські окупанти тримали в блокаді українське місто, а також її жителів. Вони не давали їм можливості нормально евакуюватися, постійно проводячи обстріли.

Маріуполь, фото: вільне джерело
Маріуполь, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Україна намагається передати тіла загиблих російських солдатів-рф не дає згоду, гниють у мішках

Раніше повідомлялося, що російські солдати створені для залякування, а не для війни.

Також, російські окупанти хваляться дружинам звірячими злочинами проти українського народу