Стало відомо, що в ході спеціальної евакуації з заводу "Азовсталь" в Маріуполі вийшло не менше 1700 українських військових. Перші подробиці.

Про це стало відомо завдяки новим даним британської розвідки. Їх регулярно публікують на офіційному акаунті Міністерства оборони України в соціальній мережі Twitter.

За попередніми даними, близько 1700 українських військовослужбовців вийшли з заводу "Азовсталь", що в Маруіполі. Але, при цьому, частина військових все ще залишаються на заводі. Скільки саме-невідомо.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тепер, як кажуть у британській розвідці, російське керівництво збирається зараз перекинути частину сил з-під Маріуполя на інші ділянки Донбасу, де ведуться зараз запеклі бої. Але, їм знадобиться переоснащення, а також модернізація, так як українські військові дали сильну відсіч.

"Російські командири, однак, змушені демонстративно досягати оперативних цілей. Це означає, що Росія, ймовірно, швидко перерозподілить свої сили без належної підготовки, що загрожує подальшим виснаженням сил" - йдеться в повідомленні під постом.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

Найімовірніше, найближчі кілька місяців будуть дуже напруженими на полі бою, і цілком ймовірно, що стануть вирішальними. Цього разу український уряд навіть продовжив воєнний стан не на місяць, а відразу на три, тим самим натякаючи, що для успішного звільнення територій знадобиться багато часу.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що поліцейські вивезли з Донбасу ще 52 людини, побоюються за своє життя: обстріли не припинялися ні на хвилину

Раніше повідомлялося, що українські захисники перейшли до контрнаступу на Ізюмському та Харківському напрямках - Залужний

Також, на Запоріжжі окупанти заблокували рух більше тисячі машин-третю добу люди живуть на дорозі