У Польщі після вторгнення Росії в Україну вирішили заговорити про демілітаризацію Калінінграда. Що про це зараз відомо.

Таку думку висловив колишній заступник Міністра оборони Польщі Ромуальд Шереметьєв в інтерв'ю DoRzeczy.pl. На його думку, у разі вступу Швеції і Фінляндії в НАТО, Російський Калінінград потрібно буде демілітаризувати, зокрема, змінити назву.

На думку екс-міністра, не можна, щоб місто і далі носило ім'я злочинця Михайла Калініна, який відповідає за вбивства в Катині.

Ромуальд Шереметьєв, фото: скріншот
Ромуальд Шереметьєв, фото: скріншот

"Цей регіон потрібно демілітаризувати, тому що не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці між ногами", - сказав Ромуальд Шереметєв.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також, не можна не відзначити, що після вступу Фінляндії та Швеції в НАТО, можуть виникнути нові завдання, які потрібно буде виконувати, а ось у Польщі будуть сильніші позиції на східному фланзі.

Російські військові. Фото: Youtube
Російські військові. Фото: Youtube

Далі Ромуальд Шереметьєв зазначив, що російським диктатор Путін поняття не має, як розв'язати війну в Україні на свою користь, це просто неможливо. Як завершиться війна-поки що невідомо, однак, при будь-яких розкладах для кремля немає хорошого результату.

Військовий, фото: скріншот з відео
Військовий, фото: скріншот з відео

Примітно, що це один з найбільш контрастних російських міст, і його історія насичена цікавими фактами. Після Другої світової війни він перейшов до складу СРСР, і змінив назву з Кенінгсберга в Калінінград, на честь радянського злочинця.

Нагадаємо, що дружини захисників "Азовсталі" зажадали екстрадиції для своїх коханих

Раніше повідомлялося, що улюбленець українців Віталій Кім розповів, що йому погрожують, але у нього є зброя

Також, Михайло Федоров показав, як у Росії реагують на смерть окупантів їхні близькі