Польський генерал, екс-командувач Сухопутними військами Вальдемар Скшипчак вирішив першим офіційно пред'явити Росії за Калінінград.

Виходить, що Польща починає відкривати питання Калінінграда. На думку екс-командувача Вальдемара Скшипчака, Калінінградська область знаходиться під окупацією Російської Федерації, і Польща зобов'язана заявити на неї права.

Таку думку він озвучив під час одного з ефірів на телебаченні, де обговорювалася тема війни в Україні.

"Тепер слід було заявити на неї свої права, так, як це було раніше з відвойованими територіями. Можливо, варто претендувати на цей Калінінградський округ, який, на мій погляд, є частиною території Польщі. Ми маємо право мати претензії на територію, яку окупує Росія", - заявив Скшипчак.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Генерал також зазначив, що з 1945 року місто знаходиться під окупацією Росії, і ніколи не належала цій країні - тільки Пруссії та Польщі.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

У Кремлі вже відреагували на такі заяву. Спікер Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що Вальдемар Скшипчак прогуляв свого часу всі уроки історії.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що прийшов час в Карабасі, Калінінграді, а також на Курилах відкрити додаткові фронти. Це допомогло б Україні відбити агресію з боку Росії.

Олексій Данілов. Фото: Youtube
Олексій Данілов. Фото: Youtube

"Після того як Нагірний Карабах ввів воєнний стан у себе на території сьогодні, я можу сказати: там дійсно відбуваються події. "Байрактари" не тільки прасують орків на нашій території, вони відпрацювали в Нагірному Карабасі. І там Вірменія сьогодні звертається до РФ, щоб вона допомогла військами. Але вони звідти війська знімали і відправляли в нашу країну минулого тижня. Ми відстежували ці колони, які йшли. І ми розуміємо, що допомога, яку РФ обіцяла Нагірному Карабаху і Вірменії, мабуть, там навряд чи з'явиться" - йдеться під постом.

Нагадаємо, що Оскар-2022: найкращий фільм року та повний перелік переможців кінопремії

Раніше повідомлялося, що кадирівці продають координати російських солдатів, майже задарма: "Вісім 200-х за раз" - Гончаренко

Також, ЗСУ вже 12-й раз знищили військову техніку Росії в Чорнобаївці