Російські окупанти не залишають спроб захопити завод" Азовсталь " в Маріуполі. Крім того, вони почали наземну операцію.

Повідомив про це радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в п'ятницю, 13 травня.

Завод Азовсталь, фото: скріншот
Завод Азовсталь, фото: скріншот

Окупанти продовжують спроби захоплення заводу" Азовсталь " в Маріуполі, і почали навіть наземну операцію проти українських військових. Однак, Збройні Сили України тримають сильну оборону.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватися всередину заводу. Практично в прямому ефірі. Ситуація день у день стає складнішою", - написав радник мера.

Вже кілька тижнів вони намагаються відкрито штурмувати завод, але, особливих успіхів у них немає. Крім того, вони розбомбили польовий госпіталь, і кількість поранених на території заводу збільшилася з 170 до 600 осіб.

Азовсталь. Фото: Youtube
Азовсталь. Фото: Youtube

На даний момент ведуться переговори, щоб евакуювати поранених, медиків, а також військових, однак, як ми знаємо, росіяни не люблять проводити переговори. Вони використовують військові методики, адже все, що вони вміють-приносити біль і руйнування.

Більше двох місяців Маріуполь залишається заблокований, і дії ворожої армії призвели до гуманітарної катастрофи в місті. Ті знищили житлові квартали, цивільну інфраструктуру, і блокують всю допомогу, яка направляється в місто.

Зруйнований окупантами завод "Азовсталь". Фото: YouTube
Зруйнований окупантами завод "Азовсталь". Фото: YouTube

За попередніми даними, загинуло близько 25 тисяч осіб, велика частина з яких мирні жителі. Також, ще понад 100 тисяч громадян чекають своєї евакуації.

Нагадаємо, що евакуював людей під кулями російських загарбників-оперний співак Сергій Іванчук отримав 5 поранень

Раніше повідомлялося, що США почали вести переговори про купівлю нових бронебійних Switchblade для України: допомога ЗСУ в самому розпалі

Також, Маріуполь готують до приєднання до рф - хочуть проводити фейковий референдум