Деблокада Маріуполя військовим шляхом на даний момент неможлива. Немає зараз жодного шансу на те, щоб ця місія була виконана Збройними силами України успішно, тому залишається тільки чекати.

Про це заявила заступник Міністра оборони Ганна Маляр під час чергового брифінгу. Керівництво робить все можливе для того, щоб це сталося найближчим часом, але, поки що немає шансів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр Фото: Armyinform
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр Фото: Armyinform

"Якби була хоч одна можливість провести деблокаду міста військовим шляхом, то керівництво країни її використовувало б. ЗСУ роблять все, що від них залежить, щоб цю ситуацію поправити", - кажуть у Міністерстві оборони.

Маріуполь, фото: вільне джерело
Маріуполь, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На даний момент Маріуполь продовжують обороняти від російського зла Збройні Сили України, прикордонники, нацгвардійці, а також сили Національно поліції України.

"Ми повинні розуміти, що ця тема дуже чутлива і кожне слово може бути використане ворогом і нашкодити нашим захисникам" - продовжила Ганна Маляр.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Є при цьому і хороші новини звідти. За посередництва ООН завдяки захисникам сил оборони Маріуполя вдалося евакуювати з заводу "Азовсталь" цивільних осіб.однак, величезна кількість людей, яка за різними мірками доходить до 170 тисяч осіб зараз досі знаходяться в місті.

Маріуполь, фото eadaily
Маріуполь, фото eadaily

Вже більше двох місяців місто заблоковане російськими військами, і на цій ділянці одна з найскладніших ситуацій в країні.

Нагадаємо, що глава МВС Денис Монастирський висловився про зняття комендантської години

Раніше повідомлялося, що улюблений "заспокоювач" українців Олексій Арестович захоплений героїчним протистоянням ЗСУ

Також, годував і розхвалював окупантів — на Сумщині СБУ затримала нардепа "Нашого краю" за підозрою в держзраді