Стало відомо про те, що Збройні Сили України почали готуватися до деблокади міста Маріуполь. Це буде складна операція, але цілком можлива.

Про це повідомив екс-командир полку "Азов" Максим Жорін в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, крім дипломатичного шляху вирішення проблеми, українські захисники почали працювати над військовий планом, щоб звільнити Маріуполь від російських окупантів. Проводить цю роботу вище керівництво ЗСУ.

Максим Жорін
Максим Жорін

На даний момент, за оцінкою Максима Жоріна, вперше за півтора місяці можливо провести військову деблокаду міста. Готовність відправитися в цю гарячу точку висловили сотні добровольці, які готові піти на все, щоб врятувати людей. Вони усвідомлюють, як це може бути небезпечно.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Втім, крім дипломатичного процесу, паралельно все-таки йде процес з підготовки військової операції по деблокаді міста. Вона може бути на сьогоднішній день кількаетапною з попередньо звільненими іншими містами, перегрупуванням", - пояснив Жорін.

Азовсталь. Фото: Youtube
Азовсталь. Фото: Youtube

На це буде потрібно величезна кількість часу, адже не вся зброя від західних партнерів ще прибуло до нас. Також, потрібно доукомплектуватися військовою технікою.

Полк Азов. Фото: Youtube
Полк Азов. Фото: Youtube

"Я не впевнений, що цей час є у тих, хто зараз знаходиться на території "Азовсталі". Тому ми готуємося і працюємо паралельно за двома напрямками: і дипломатичному-для того, щоб їх врятувати і вивезти звідти, і у військовому, - який у будь - якому випадку будемо реалізовувати", - підсумував він.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що залізна дипломатія від Укрзалізниці, прем'єр Канади Трюдо вражений сміливістю і відданістю українців

Раніше повідомлялося, що військовий Дмитро залишив бізнес на час війни заради захисту Батьківщини: врятував багато життів у Чернігові

Також, медик Ангеліна з чоловіком на фронті рятують воїнів ЗСУ та Україну, поки вдома на них чекає 2-річний син