Відомий український політолог Юрій Романенко, після смерті першого президента України Леоніда Кравчука, вирішив дати оцінку його діям свого часу.

Новий пост був розміщений в його власному Telegram-каналі, де регулярно той висловлюється на актуальні теми, які стосуються і війни в Україні.

За словами Юрій Романенко, Леоніда Кравчука оцінили ще в далекому 1994 році, коли він програв на президентських виборах.

"У 1994 році у моєї матері виховательки дитячого садка-логопеда була зарплата 8 доларів, а я продавав на вокзалі пиріжки в Лозовій, куди їхав після школи на електричці 60 кілометрів, щоб заробити собі на нові черевики. Так що не треба ліпити великого державника з хитрожопого кон'юнктурника. Не потрібно шукати велич там, де була лише хитрожпость. На оголошення незалежності Кравчук пішов, коли вже всі знали, що змовників ГКЧП заарештували. Ядерну зброю він дав обіцянку здати в жовтні-листопаді 1991 року, коли вів з Шушкевичем і Єльциним переговори з Джорджем Бушем-старшим. Стенограми переговорів викладені в Бібліотеці Конгресу " - висловився Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Юрій Романенко, фото: скріншот з відео
Юрій Романенко, фото: скріншот з відео

При цьому, знайшов у цій ситуації чоловік і величезний плюс, адже після поразки на президентських виборах він не став чіплятися за владу, як багато українських політиків, а відпустив цю ситуацію.

Леонід Кравчук. Фото: Персональний сайт Леоніда Кравчука.
Леонід Кравчук. Фото: Персональний сайт Леоніда Кравчука.
Леонід Кравчук. Фото: Персональний сайт Леоніда Кравчука.

Завдяки змінюваності влади Україна не перетворилася на Росію і Білорусь. Це дає нам можливість жити у вільній державі, зі щасливим майбутнім. А поки в наших сусідніх державах нічого не зміниться - вони так і будуть потурати своїм диктаторам.

Нагадаємо, що після успішних контратак ЗСУ: Росія виводить залишки загарбників з Харківщини

Раніше повідомлялося, що в Україні знищили до десяти російських генералів - не посидиш у штабі, коли армія не йде в бій

Також, окупант розповів, куди дівають тіла загиблих побратимів, нелюдські дії тривають