Британська розвідка опублікувала нові дані фахівців. За їх словами, в результаті вторгнення в Україну російська армія значно ослабла.

Нові дані були опубліковані на офіційному акаунті Міністерства оборони Великобританії в соціальній мережі Twitter.

Зараз, через понад 2 місяці повномасштабної війни в Україні, російська армія слабша як матеріально, так і концептуальною.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За період з 2005 по 2018 рік оборонний бюджет Росії збільшився в два рази. Все завдяки інвестиціям в кілька високоякісних повітряних, наземних і морських засобів. Крім того, з 2008 року це лежало в основі масштабної програми військової модернізації.

армія Росії, фото росЗМІ
армія Росії, фото росЗМІ

"Однак модернізація її фізичного обладнання не дозволила Росії домінувати в Україні. Невдачі як у стратегічному плануванні, так і в оперативному виконанні не дозволили їй перетворити чисельну міць на вирішальну перевагу", - зазначає британська розвідка.

Через наступ на українські території, російська армія стала слабшою як матеріально, так і концептуально. Через санкції, які ніби як не планують знімати, її відновлення буде важким і довгим.

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

"Це матиме тривалий вплив на здатність Росії розгортати звичайну військову силу" - йдеться в повідомленні.

Крім того, раніше британська розвідка зазначала, що російська сторона задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, а це близько 65% Збройних сил окупантів.

Нагадаємо, що зворушлива історія закоханих - медсестра з Лисичанська, яка через обстріли залишилася без ніг, вийшла заміж у лікарні

Раніше повідомлялося, що Чорнобаївка здригнулася від страшного вибуху, чергова серія пригод окупантів.

Також, українські артилеристи відправлятимуть ворога до Кобзона натовськими гаубицями, навчилися