Головне Управління Розвідки інформує, що РФ ймовірно готує атаки на енергетичну інфраструктуру, так як це було минулої осені.

Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Андрій Юсов. Фото: скрін Ютуб

За словами представника розвідки, Україна посилено готується до повтору минулорічного сценарію. На жаль, думати, що держава агресор відмовиться від тактики обстрілів об'єктів енергетики не варто.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Він додав, що сама масована ракетна атака на Україну була здійснена 120 ракетами одночасно. Зараз такої інтенсивності не спостерігається, але й поодинокі удари не менш руйнівні.

По часу не варто орієнтуватися та не заводити завчасно календар. Минулого року перші атаки на енергетичну інфраструктуру були здійснені у жовтні.

Енергетика // Getty Images
Енергетика // Getty Images

Енергетика України наразі активно готується до зими. Герман Галущенко, міністр енергетики, розповів, що українцям не варто вірити у всі страшні прогнози стосовно цієї зими. Проте, готовим варто бути до будь-якого сценарію. Стабільна робота енергосистеми буде залежати від ефективності роботи ПВО, а, як відомо, ці системи зараз значно сильніші, ніж минулої зими.

ППО, фото: скріншот із відео
ППО, фото: скріншот із відео

Навіть якщо, в разі повторних атак будуть пошкодження, вони будуть носити лише тимчасовий характер і відразу усуватися. Зима цього року може відрізнятися, адже тоді система не була готова до такого повороту. Зараз же ще з літа проводиться активна підготовка до зимового періоду, тому боятися прийдешніх холодів не варто.

Нагадаємо, портал Знай інформував, росіяни коплять ракети та готуються до масових ударів: в ГУР позбавили українців надії на світ, але гірше ніж у 2022 не буде

Раніше на порталі Знай повідомлялося, взимку росія атакує Україну новими ракетами - британська розвідка

Також, наш портал інформував, війна не буде тривати довго: Буданов назвав причину