На даний момент російська федерація, можливо, вже порушила підготовку своїх підступних планів щодо майбутніх обстрілів території України.

Є побоювання, що окупанти застосовуватимуть в атаках на українську енергетичну систему взимку ракети, зроблені вже 2023 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британської розвідки у мережі X (колишній Twitter).

Повідомлення британської розвідки, скріншот: X
Повідомлення британської розвідки, скріншот: X

Повідомляється, що минулої осені та взимку росія часто використовували для атак України крилаті ракети повітряного базування, особливо Х-101 та Х-102. Окупанти використовували стратегічну авіацію, щоб завдавати ударів із глибини території Росії.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ракета Х-101. Фото: скриншот Youtube
Ракета Х-101. Фото: скріншот Youtube

Звіти з відкритих джерел свідчать, що з квітня 2023 року витрати на виробництво ракет скоротилися, але російські лідери заявляють про збільшення темпів виробництва.

"росія, ймовірно, зможе створити значні запаси ракет. Існує реальна можливість, що росія знову зосередить цю зброю проти об'єктів української інфраструктури протягом зими", - вважає британська розвідка.

Обстріли, фото: Facebook
Обстріли, фото: Facebook

Є ще одна дуже "цікава" інформація, що в крилатих ракетах Х-101, запущених у російській федерації по Україні, були виявлені західні компоненти.

Повідомляється, що для створення ракети Х-101 росіяни використовували мікросхеми американської компанії Xilinx, Inc, яка є одним з найбільших виробників програмних логічних пристроїв.

Нагадаємо, Дмитро Снєгірьов прокоментував звільнення Роботино: "Їм цей плацдарм важливий для подальшого контрнаступу".

Раніше повідомлялося, Олег Постернак розповів, чи може Україна сьогодні посилитись завдяки іншим союзам, крім НАТО.

Також, атака з Білорусі та успіх у контрнаступі України, влада поділилася планами: "У нас менше 10 місяців".