Під час окупації українських міст дітей масово вивозили до росії, проте за даними видання The Wall Street Journal зараз понад 2000 з них перебувають у білорусі. Їх розподілили по спеціальних таборах.

За інформацією журналістів, дітей було доставлено до Мінська через залізницю, а потім їх доправили до таборів на автобусах футбольної команди "Шахтар Солігорськ", яка належить генеральному директору "Білоруськалія" Івану Головатому.

Депортація українців. Фото: Facebook
Депортація українців. Фото: Facebook

Головатий керує державною компанією, яка займається видобутком калійних добрив. Вона входить до списку санкцій США та ЄС, а також є найбільшим платником податків білорусі.

Видання повідомляє, що з весни 2022 року компанія активно вивозила дітей із України. На це було витрачено мільйони доларів. За даними, сім груп по 310 українських дітей у кожній потрапили до табору в Дубраві, де вони нібито "займаються спортом та покращують здоров'я", як стверджують офіційні ворожі джерела.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Військові рф та білорусі, фото GettyImagеs
Військові рф та білорусі, фото GettyImagеs

Загалом табір прийняв 1050 дітей віком до 15 років із Донбасу. Водночас, пропагандисти стверджують, що дітей, у тому числі 200 сиріт, вивезли з 15 окупованих міст.

Раніше ми писали про те, що Китай в обхід санкцій постачає росії безпілотники, гелікоптери та метал для зброї: оборот понад 200 млрд доларів

Як повідомляв Знай.ua, запасу ракет не залишилося? У ГУР розповіли про складнощі росіян після атак: "Одразу випускають Україною"

Також портал Знай.ua писав, що російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки