Українські військові були дуже здивовані, коли на їхню позицію прийшов воїн... якого вважали зниклим безвісти.

Боєць "Буревій" розповів про цю історію в Telegram, заявивши, що той хлопець провів цілих 8 днів, просто під носом у окупантів.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Згідно з повідомленням, зниклий захисник зміг вибратися з ворожих позицій трохи більше ніж через тиждень. Воїн ЗСУ, який опублікував цю історію, зазначив, що ця історія — справжнє диво, він бачив подібні речі лише у фільмах. Цей випадок став першим за час повномасштабної війни з РФ у їхній бригаді.

"Зазвичай чекають 1-2 дні, і якщо боєць не повертається, то це приблизно в 90% випадках загиблий, до тіла якого немає можливості підійти, або тільки в 10% випадків - полонений", - зазначає он.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За один-два дні сповіщають і родичів військовослужбовців про зникнення. Але, як виявилося, український захисник отримав контузію, майже дійшов до позицій окупантів... але вчасно зміг знайти занедбані підвали, де й ховалися багато днів. Води та їжі, звичайно ж, не вистачало, тому він шукав будь-які доступні припаси у будинках, які залишили люди під час евакуації.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Він чув окупантів, що знаходилися на відстані близько 100 метрів від нього, ті перебували у сусідніх будинках. Воїн просто молився, щоб його ніхто не знайшов.

Хоча командування ще не підтверджувало цю інформацію офіційно. Вона була опублікована лише на каналі "Буревій".

Нагадаємо, британський військовий втік з НАТО, щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка

Як повідомляв "Знай.ua", Луценко заявив, що йде зі служби і викликав шквал хейту: "Цей д*біл навіть не знає, що ВЛК не встановлює інвалідність"

Знай.uа писав, зарплату не платять, їсти не дають ще й "обнулюють": російські війська бунтують на передовій