У росіян з'явилася нова методичка і пов'язана вона з успішним українським контрнаступом у Харківській області. Довелося негайно вигадувати, як виправдовуватися перед народом.

Така інформація з'явилася на більшості пропагандистських Telegram каналів. Їм дали завдання виправдати поразку росіян, і нічого розумнішого вони придумати не змогли.

Пропаганда, скріншот: Telegram
Пропаганда, скріншот: Telegram

Почнемо з того, що, на думку росіян, боями під Лиманом керують виключно інструктори НАТО. Тобто вже можна припустити, що місто перейшло під український контроль, і таким способом вони говорять народу, що перемогти було неможливо.

Ось є лише один невеликий нюанс - військ НАТО ніколи не було в Україні, і найближчим часом таке питання не розглядається.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Пропаганда, скріншот: Telegram
Пропаганда, скріншот: Telegram

Трохи пізніше вже інша методичка почала розлітатися іншими Telegram-каналами пропагандистів, і виглядає вона наступним чином:

"Вовчанськ зайняли війська НАТО. Саме так і ніяк інакше. Пишуть звідти, що українських нацистів у місті практично немає. Багато чорношкірих та англомовних. Точно така ж ситуація в Козачій Лопані" - йдеться в їхніх повідомленнях.

Тут одразу два варіанти. Або вони настільки здивовані роботою ЗСУ, що не вірили в їхній успіх без причетності НАТО, або спробували виправдати свою нікчемність перед народом.

Пропаганда, скріншот: Telegram
Пропаганда, скріншот: Telegram

Найімовірніше це другий варіант, оскільки таке повідомлення з'явилося й інших джерелах - слово в слово. Проплачена методика, яка їх уже не врятує.

Нагадаємо, що пропагандистка Симоньян спробувала виправдати повний провал "другої" армії в Україні

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович назвав запоруку російської поразки в Україні

Також, Кремль припускає загибель 200 тисяч своїх військових: сплив секретний документ