Якщо ще в лютому практично ніхто не вірив у те, що Україна зможе протистояти «другій у світі армії», то сьогодні всі сумніви зникли. Крім того, західні експерти вже говорять про повернення Криму.

Свою думку з цього приводу вирішив висловити колишній командувач військ США в Європі, ветеран воєн в Афганістані та Іраку, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, якщо все піде за планом, Україна зможе вже до кінця цього року відкинути російських окупантів за лінію розмежування, яка була до 24 лютого. Можливо, це лише в тому випадку, якщо будуть створені необхідні умови.

Бен Ходжес, фото: скріншот із відео
Бен Ходжес, фото: скріншот із відео

Крім того, генерал-лейтенант вважає, що за такого розкладу Україні вдасться повернути під свій контроль Кримський півострів вже наступного року.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Я впевнений, що росіяни не мають волі до боротьби. Вони не йдуть в армію. Кремль шукає резерви в Північній Кореї, Африці, Сирії. Навіть по в'язницях, щоб когось змусити воювати у складі жалюгідної російської армії. Бо люди не хочуть ставати. її частиною. Все це підказує, що росіяни вразливі та виснажені", – заявив Бен Ходжес.

Росіяни вже деморалізовані по максимуму, і якщо світ збереже єдність до України, то окупанти остаточно "посипляться".

Крим, кадр з відео
Крим, кадр з відео

У наступні кілька тижнів можуть чекати важкі бої, як передбачив американський генерал.

"Я не бачу, як вони можуть покращити своє становище найближчим часом. Однак ми маємо надати Україні все необхідне", - підсумував він.

Нагадаємо, що Німеччина передасть Україні новенькі та дуже потужні ППО IRIS-T: жодна ракета окупантів не проскочить

Раніше повідомлялося, що в окупованому Токмаку героїчно загинув партизан Максим Махрінов, забравши за собою 2 окупанти: боровся до останнього.

Також, Bayraktar вогняним мечем пройшовся серед окупантів: Залужний показав вражаючу роботу безпілотників