У росіян чергові проблеми на фронті. Вони почали обладнати своє найкраще озброєння застарілими деталями, через що воно перестане нормально функціонувати.

Про це повідомляє американський портал The New York Time.

За інформацією експертів, все високоточне озброєння, яке вважається одним із найкращих в арсеналі окупантів, містить старі низькотехнологічні компоненти. У зв'язку з цим кількість точних ударів у рази скоротилася.

Техніка окупантів. Фото: скріншот Facebook
Техніка окупантів. Фото: скріншот Facebook

Співробітники українських спецслужб разом із приватними аналітиками вирішили дослідити електроніку новітніх крилатих ракет та бойових гелікоптерів. Було з'ясовано, що у них є технології, яким уже не один десяток років. Більшість комп'ютерних чіпів, до речі, було зроблено західними країнами після 2014 року.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тобто, якби світ був усвідомленішим після анексії Криму, то повномасштабного вторгнення можна було б уникнути. Сподіваємося, що вони назавжди засвоїли урок, і таких помилок більше не буде. Українські військові тим часом продовжують отримувати сучасну техніку та озброєння за стандартами НАТО, тож сумніватися у нашій перемозі не можна в жодному разі.

Розбита техніка окупантів. Фото: скриншот Youtube
Розбита техніка окупантів. Фото: скриншот Youtube

Досліджені зразки вважаються найкращими у російському арсеналі, зазначає видання. Але боєприпаси та системи супутникової навігації містять низькотехнологічні компоненти.

Організація, яка й зайнялася цим дослідженням, спростовує ранні заяви Заходу про те, що ВС Росії модернізовані, і можуть змагатися навіть із західними арміями. Це зовсім не так.

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

"Ми побачили, що росія використовує одні й ті ж електронні компоненти в різних видах зброї, включаючи новітні крилаті ракети та бойові вертольоти, хоча й не очікували цього побачити. У російській керованій зброї багато неросійських технологій та компонентів, а більшість комп'ютерних чіпів, які ми задокументували, виготовлені західними країнами після 2014 року", - сказав дослідник Дам'єн Сплітерс, який брав участь у підготовці доповіді.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що Марк Фейгін пророкував нову глобальну угоду між США та Китаєм: президенти зберуться, щоб розділити росію

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович не зміг підтвердити початок контрнаступу ЗСУ у Херсоні: збирається тримати інтригу до останнього

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.