Екскомандувач силами НАТО Веслі Кларк також вирішив висловитися про війну Росії проти України. Вважає, що без втручання Альянсу війну не вдасться зупинити.

Таку промову про виголосив під час онлайн-дискусії, що організував аналітичний центр Atlantic Council, і говорили вони в основному про ситуацію в Україні.

Веслі Кларк, фото: скріншот з відео
Веслі Кларк, фото: скріншот з відео

За словами чоловіка, зараз західним лідерам необхідно згадати про конфлікт в Боснії, де втручання НАТО допомогло зупинити війну. У Російської Федерації зараз вкрай велика перевага у вогневій потужності, а обіцяна світовими лідерами зброя надходить в Україну вкрай повільно і в маленьких кількостях. Це не допоможе зупинити війну в короткі терміни.

Веслі Кларк, фото: скріншот з відео
Веслі Кларк, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Якщо не можемо доставити зброю, не хочемо поразки України, дивлячись на співвідношення сил і втрат ( ... ) і те, що ми не будемо поставляти літаки, не будемо забезпечувати протиповітряну оборону ( ... ), то про що ми дійсно говоримо?"- запитав Кларк.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

У Югославії, наприклад, втручання НАТО спонукало сербів до проведення мирних переговорів, і тоді Уеслі Кларк був одним з учасників переговорів Дейтонських угод. Прйшов час знову повернутися до такого розвитку подій.

"Час повернутися до уроків, які ми засвоїли. Здійснимо інтервенцію НАТО, зайдемо туди, скажімо Росії зупинити вогонь. Цього не можна зробити без втручання НАТО", — додав генерал.

НАТО, фото: скріншот з відео
НАТО, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що чоловік був головнокомандувачем Об'єднаних сил в Європі з 1997 по 2000 рік, а в 1999 році керував втручанням НАТО із захисту Косово.

Нагадаємо, що ЗСУ знищують техніку окупантів, і не дають просунутися вглиб країни

Раніше повідомлялося, що на Литві не зупинилися: в рф запропонували скасувати суверенітет ще трьох республік

Також, травми голови та осколкові поранення: ЗСУ накрили артою кадирівців, капітан дон-донів в реанімації