Стало відомо як втрат зазнали окупаційні війська завдяки безпілотникам Bayraktar

БПЛА "Народний байрактар". Фото: скриншот Instagram
БПЛА "Народний байрактар". Фото: скриншот Instagram

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Як відомого, один з апаратів Україні подарували литовці. Всього за кілька днів вони зібрали необхідну суму. А коли турецьким виробники по це дізналися, то подарували українським захисникам безпілотник.

"Ефективні турецькі Байрактари у вмілих руках наших воїнів - потужна зброя! Один із апаратів - допомога від дружньої Литви", - написав він у повідомленні.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Зокрема він говорить по те, що два дні - з 31 серпня по 2 вересня двома безпілотниками Bayraktar ТВ-2 вдалося знищити значну кількість ворожої техніки. Крім того, він озвучив вартість втраченої противником військової техніки - загальна сума становить близько $26,5 млн.

"Це 8 од танків Т-72 (орієнтовна вартість одного $3 млн), по одній одиниці САУ АКАЦІЯ ($1,6 млн), БМП ($0,6 млн) та гаубиці ($0,3 млн). Було пошкоджено п'ять танків Т-72 і одну БМП на $1,85 млн. Загальна вартість знищеної та пошкодженої російської техніки - $28,35 млн", - зауважив Головнокомандувач.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пропагандист Сергій Миронов прибув до окупованого Луганська і змінив цілі "спецоперації": тепер хочуть ліквідувати Володимира Зеленського.

Також наш портал інформував, що Олександр Невзоров засумнівався у розумових здібностях наступника Шойгу: путін продовжує допомагати Україні, сам того не підозрюючи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, росіяни продовжують бити "рекорди" в Україні за порушеннями: єдина у світі країна, проти якої застосовують касетні боєприпаси.