Папа Римський знову приголомшив світ черговою заявою. Вважає, що жодної Третьої світової війни чекати у майбутньому не потрібно, адже вона йде вже сьогодні.

Про це він заявив під час виступу перед польськими учасниками аудієнції напередодні річниці початку Другої світової війни, повідомляє Vatican news .

Він зазначив, як усі порівнюють події в Україні та світі з періодом 1939-1945 років, однак робити цього не потрібно. Все тому, що світ уже зіткнувся з Третьою світовою, і тому всім сьогодні треба помолитись за Україну.

Папа Римський Франциск, фото: скріншот з відео
Папа Римський Франциск, фото: скріншот з відео

"Сьогодні ми переживаємо Третю. Нехай пам'ять про минулий досвід підштовхне вас до культивування світу в собі, у сім'ї, у громадському та міжнародному житті", - заявив понтифік у своєму зверненні.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

До речі, останнім часом дедалі частіше українська сторона критикує дії Папи Римського Франциска. Він заявив, що дочку російського пропагандиста Олександра Дугіна, яку нещодавно було вбито в Москві, Дар'я стала жертвою війни. Далі у Ватикані почали виправдовуватись за слова понтифіка.

Папа Франциск. Фото: скрін youtube
Папа Франциск. Фото: скрін youtube

"Щодо великомасштабної війни в Україні, ініційованої Російською Федерацією, втручання Святішого Отця Папи Франциска ясно і недвозначно засуджує її як морально несправедливу, неприйнятну, варварську, безглузду, огидну. і блюзнірсько", - йдеться у заяві.

Неодноразово найсвятішого закликали приїхати в Україну, і побачити все на власні очі, проте той постійно зазначає, що час ще не настав.

Папа Римський Франциск, фото YouTube
Папа Римський Франциск, фото YouTube

Нагадаємо, що Ердоган продовжує наполягати на зустрічі Зеленського та путіна в Туреччині, боротиметься до переможного

Раніше повідомлялося, що 12-річна школярка завагітніла від російського злочинця, а священик закликав залишити дитину

Також Мінфін заробив на облігаціях майже 4 млрд грн: які цінні папери користуються шаленим попитом