Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк поділився новими подробицями українського контрнаступу. Прочинили завісу неприємних для окупантів "сюрпризів".

Про це він розповів у своєму новому інтерв'ю для телеканалу ТСН.

За словами співробітника ОПУ, бійці зі Збройних сил України зараз наступатимуть не тільки на Херсонському напрямку, а абсолютно по всій лінії фронту. Спочатку це буде знищення складської інфраструктури. Тому незабаром «спекотно» буде по всій лінії фронту, і окупантам варто підготувати план втечі після таких сюрпризів від українських захисників. Крім того, на півдні збільшилася кількість високоточних обстрілів логістично-тилової інфраструктури російської армії.

Михайло Подоляк. Фото: скриншот Youtube
Михайло Подоляк. Фото: скриншот Youtube

"Контрнаступ в українському розумінні - це трохи інший тип війни, який ми ведемо, це сучасний тип війни. Це Росія веде такий класичний радянський тип війни - коли зібрали певну кількість живої сили, кілька тисяч, і пішли окремим напрямком для того, щоб забрати півкілометра території. І скільки людей загине – для них немає жодної різниці", – пояснив Михайло Подоляк.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Вести такий тип війни досить ризиковано і взагалі є нонсенсом. Громадянам варто потренувати силу витримки, адже хороших новин буде багато, але треба ще трохи зачекати. Далі співробітник Офісу президента України розповів більше про контрнаступ, який підготували наші українські герої.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Ми активно залучаємо ці славні вже HIMARS і всі системи MLRS для того, щоб руйнувати тилове забезпечення. Просто кількість накопичених керованих снарядів, реактивних снарядів у нас збільшується, тому що партнери нам допомагають інтенсивно. на Мелітопольському напрямі це йде, і на Харківському напрямі.І особливо йде активна оборона на Донецько-Луганському напрямку.Для чого ми робимо цю тактику тисячі порізів для російської армії?Тому що вони мають панічно пересувати свої резерви по всій лінії фронту, по всіх 1300 км" - підсумував Михайло Подоляк.

До речі, Олексій Арестович також висловився з приводу настання української армії на Херсонщині. Окупанти також до цього готувалися, тому зібрали там щонайменше 25-30 БТГ. Це означає, що швидко їх вигнати звідти не вийде, але це обов'язково станеться.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

"А ось що вийде - розкрити їхню систему логістичного забезпечення та вибити її артилерією та хімарсами. Власне кажучи, що і відбувається", - заявив радник ОПУ Олексій Арестович.

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що в окупованих школах Маріуполя проведуть урок з "любові до батьківщини": виправдовуватимуть свої злочини

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно