Давно не було на порядку денному теми гарантій безпеки України. Виявляється, весь цей час йшла їхня розробка, і тепер вони практично готові.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму офіційному Telegram-каналі.

За його словами, Міжнародна група вже завершує роботу над спеціальним документом, у якому йдеться щодо майбутніх гарантій безпеки для України. Все це має уберегти центр Європи від нової війни.

Якщо раніше такий документ був лише мрією, то сьогодні це вже чіткий план із часовими рамками.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Ми входимо в новий етап цієї жорстокої війни. На тлі подій, що розгортаються на наших фронтах, саме час партнерам вдатися до нових рішучих кроків, які гарантуватимуть безпеку України. Ці гарантії повинні сформувати новий порядок безпеки на європейському континенті та унеможливити нову війну у центрі Європи", - зазначив голова ВП.

Андрій Єрмак, фото: Instagram
Андрій Єрмак, фото: Instagram

Усього за два місяці роботи було створено якісний комплексний проект рекомендацій.

Цей документ охоплює широке коло гарантій:

  • військових;
  • економічних;
  • Політичні;
  • санкційних.

Після того, як буде фінальна версія документа, її передадуть президентові України Володимиру Зеленському на розгляд. Він повинен буде висловити свою думку і прийняти відповідне рішення.

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

"Майбутні гарантії безпеки повинні стати частиною юридичних документів, що зобов'язують, зокрема, договорів між Україною і країнами-гарантами", - додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що в окупованих школах Маріуполя проведуть урок з "любові до батьківщини": виправдовуватимуть свої злочини

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно