Стало відомо про те, скільки у росіян залишилося ракет, а також як вони палять свою авіацію. Чергові необдумані вчинки, за які їм доведеться ще відповісти.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

Йшлося, зокрема, про крилаті ракети Х-22, які росіяни використовують регулярно для обстрілу українських міст. Здебільшого від цього страждають не військові об'єкти, а саме мирні жителі.

Ракети. Фото: YouTube
Ракети. Фото: YouTube

Експерти постійно говорять про те, що росія має нескінченний їхній запас, адже вони активно виготовлялися за часів СРСР, а також були передані Україною під час ядерного роззброєння. Однак, як виявилось, це не зовсім так.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Х-22 - досить проблемна ракета, яку потрібно заправляти високотоксичним паливом. Десятки років тому її підвозили до бомбардувальника, після чого відбувається розрахунок та заправка. Тобто зберігання їх на складах досить складне, і тут виникає цілком логічне питання, в якому стані вони після 50 років зберігання.

Ракета. Фото: скрін youtube
Ракета. Фото: скрін youtube

"Помилково вважати, що у росіян особливо таких ракет як Х-22 кілька сотень чи тисяча, тому вони можуть застосовувати їх безлімітно. Саме швидше навпаки. Вони ще більш лімітовані, тому росіяни бережуть їх до якихось особливих випадків", - зазначає Іван Киричевський.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

При цьому військовий експерт зазначив, що якщо з такими темпами росіяни продовжать палити свою авіацію, то через півроку у них зовсім не залишиться літаків. Все тому, що вони їх використовують бездумно, що, безумовно, зіграє на руку українським військовим.

Нагадаємо, що Олексій Резніков назвав країну, яка допустила війну в Грузії та в Україні

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович знову взявся за своє, спрогнозувавши коли армія Росії втектиме з України .

Також росіяни потрапили у власну пастку в Україні, криваві залишки довелося віддирати зі стінок - перехоплення ГУР МО