Стало відомо про те, скільки українських героїв полегли у боротьбі за свободу від Росії за останні півроку. Сумна статистика від Генштабу.

Такими даними поділилися Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний на форумі "Захисники. Перекличка".

Валерій Залужний, фото: скріншот з відео
Валерій Залужний, фото: скріншот з відео

За його словами, кількість жертв російської агресії становила 9 тисяч захисників. При цьому він не уточнив за який саме період, але найімовірніше з 24 лютого. З дня, коли путін цинічно ввів свої війська більшості напрямів.

"У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці і не тільки ті, хто взяв у руки зброю. Наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронт. І, можливо, входить до тих майже 9 тис. героїв, які загинули", - розповів головнокомандувач ЗСУ.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Варто одразу наголосити, що деякий час тому український гарант Володимир Зеленський зазначав, що втрати особового складу України значно зменшились завдяки допомозі від Заходу.

Якщо у травні чи червні їхня кількість була 100-200 осіб, то зараз це 30 загиблих. Сума в результаті виходить величезна, і це не можна пробачити.

Валерій Залужний, фото: Facebook
Валерій Залужний, фото: Facebook

Втрати росіян набагато більші за це. Усього за півроку вони офіційно втратили понад 45 тисяч терористів, проте реальні цифри значно вищі.

Окупанти. Фото: скриншот Youtube
Окупанти. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що держава-терорист звинуватила Україну у своїх методах: Подоляк пояснив, чому це нахабна брехня

Раніше повідомлялося, що в Міноборони Росії перестаралися із забороненими речовинами і гордо заявили про ліквідацію українського супутника ICEYE

Також, батько та син із ЗСУ пліч-о-пліч очищають українську землю від окупантів: разом зібрали чимало трофеїв