Українці продовжують отримувати дедалі більше озброєння та техніки від західних партнерів. Тепер на дорогах країни помічені бронеавтомобілі MaxxPro.

Ролик почали поширювати мережею, і в якій області саме їх помітили - невідомо. Також, немає інформації щодо того, куди вони вирушають.

Усього було помічено щонайменше 19 автомобілів від американської компанії Navistar International.

З такою технікою ми зможемо вигнати російських окупантів із наших земель ще швидше, адже найімовірніше військові вже отримали ці бронеавтомобілі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що ця техніка вже добре себе показала на полі бою. Американці створили їх спеціально для військової операції в Іраку, щоб захистити своїх солдатів від кустарних мін та інших вибухових пристроїв.

Вони були використані ще в 2007 році, коли тривала війна в Іраку. Бронетехніка, яка була на озброєнні в американців, до цього не підходила через свою вразливість, і саме тому було прийнято рішення зайнятися новою розробкою.

Вартість одного приблизно 550 тисяч доларів та екіпаж усередині може залишитися неушкодженим навіть після підриву міни до 7 кг у тротиловому еквіваленті. Сам автомобіль також залишається практично неушкодженим.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Конструкція особлива, оскільки захищена корпусом з В-подібним дном монтується на незахищеному шасі.

Екіпаж MaxxPro в основному становить 3-7 осіб, проте число може змінюватись в залежності від модифікації автомобіля.

Нагадаємо, що воїни ЗСУ зібрали з трофейної російської техніки унікальну артустановку: ефективно "гасить" окупантів на передовій

Раніше повідомлялося, що злетіла на повітря база елітних вагнерівців у Попасній: кажуть, що утилізовано самого Пригожина

Також Андрій Єрмак розкрив п'ять головних кроків для перемоги України над окупантами: знищать економіку та армію Росії