Минулого тижня весь світ опинився в напрузі, адже будь-якої миті могла розв'язатися Третя світова війна. У Пентагоні висловилися щодо ситуації з Тайванем і Китаєм.

Про це повідомляє Politico із посиланням на чиновників міноборони Сполучених Штатів Америки.

За їхніми словами, Китай не розпочне війну на Тайвані найближчим часом. Їм потрібно буде на підготовку як мінімум два роки, тож світові можна видихнути. Третя світова поки що не настане, і сподіваємось, що за цей час усім країнам вдасться домовитись між собою. За цей час має закінчитись і війна в Україні, адже потім це зробити в рази складніше.

Пентагон
Пентагон

"Пентагон не змінив своєї оцінки про те, що Китай не планує вторгатися на Тайвань у найближчі два роки, заявив у понеділок головний політичний офіс міністерства оборони, незважаючи на те, що минулого тижня Пекін розпочав безпрецедентні військові навчання навколо острова", - пише видання. .

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Тайвань
Тайвань

До речі, не можна не відзначити, що в ході військових навчань навколо острова Китай випустив у бік Тайваню не менше 12 ракет. Одна з них пролетіла над островом. Журналісти порталу також зазначають, що такі заяви Пентагону показують, що адміністрація Джо Байдена хоче згладити значення військових навчань у районі острова. До речі, вони вже були закінчені, що не може не радувати.

Скриншот, карта військових навчань Китаю
Скриншот, карта військових навчань Китаю

"Зрозуміло, що Пекін намагається створити свого роду нову нормальність з метою змусити Тайвань (наслідувати свої інтереси), але також і відверто примусити міжнародне співтовариство з огляду на важливість Тайванської протоки для світової економіки", - цитує видання слова заступника міністра оборони США Коліна Каля.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк попередив Європу про створення путіним нових "квазіреспублік"

Раніше повідомлялося, що не вміють піти англійською: російські окупанти розкидають по магазинах та дитячих майданчиках Херсона небезпечні міни.

Також телеканал CBS News вибачився через фільм про постачання озброєння: повели себе на російську пропаганду?