Не так давно в мережі з'явилася новина про те, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон запропонував навчати ЗСУ на їх території. 10 тисяч захисників боротимуться за стандартами НАТО.

Що ж це означає Насправді, і як британці будуть навчати наших військових, розповіли в новому матеріалі Новини.LIVE.

Чотири місяці наші Британські друзі навчатимуть українських захисників базовій медичній підготовці, кібербезпеці, а також тактиці боротьби з вибухами. Не забудуть також про навички боїв на передовій.

Заняття з бойової підготовки, facebook.com/pressjfo.news
Заняття з бойової підготовки, facebook.com/pressjfo.news

За словами військового експерта Олега Жданова, перші захисники відправляться до Великобританії вже 1 липня, а відразу через 120 днів повернуться, і будуть готові до наступу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Олег Жданов. Фото: скриншот Youtube
Олег Жданов. Фото: скриншот Youtube

За цей час можливо підготувати вкрай професійних і мотивованих військових, тому це вкрай необхідно нам сьогодні. На території України підготовка може зайняти більше часу, так як йдуть постійні ракетні обстріли з боку окупантів.

У Британії вони готуватимуться на полігонах, або ж спеціальних навчальних центрах за участю місцевих інструкторів.
Як зазначив далі військовий експерт Олег Жданов, для успішного контрнаступу Україні необхідно пропустити через англійські курси десятки тисяч захисників Збройних сил України.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"Потрібне угруповання хоча б 50-60 тисяч, щоб почати контрнаступальну операцію зі звільнення нашої території" - зазначає він, а як все буде насправді-покаже лише час.

Нагадаємо, що в Херсоні окупанти вкрали металеві "їжаки" і замінили дерев'яними: під стать фанерним білоруським танкам

Раніше повідомлялося, що ціла сім'я з Одеси встала на захист Батьківщини після початку війни: жінки-волонтери, Чоловіки-на фронті

Також, подружжю з Херсона вдалося вибратися з окупації, і вдихнути "повітря свободи"