Російські ЗМІ розповсюдили фейки щодо повісток, які будуть надходити українецям через додаток "Дія", дехто почав навіть вилучати додаток.

Проте голова Мінцифри Михайло Федоров заявив, що такої функції у "Дії" не передбачено та застосовуватися не буде. Журналісти попросили коментар у Федорова щодо фейку про повістки в армію.

Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube
Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube

Ну, по-перше, не читайте російські ЗМІ, бо вони працюють фейками і дестабілізують нашу Україну. А по-друге, такого точно не буде ніколи. Михайло Федоров.

Тоді журналіст уточнив щодо інших повісток, які можуть приходити у додатку. Федоров пояснив, що наразі є функція сповіщення у разі наявності судових справ. Але якщо це надто несприятливо, то сповіщення можна відімкнути.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Повістки в армію через додаток "Дія" не плануються. наголосив Федоров.

Пресслужба Мінцифри також закликала українців користуватися інформацією лише з офіційних джерел, на сайті або в соцмережах відомства.

Також зазначається, щодо мобілізації, то третя хвиля, яка розпочалася у декількох областях наразі призупинена, наразі кількість військовослужбовців, які перебувають у резерві, є достатньою. Мобілізація триває, офіційно зараз відбувається друга хвиля мобілізації.

Нагадаємо, ми писали, що десантники знищили цілу базу ворожої техніки - ховалися між будинками в українському селі.

Як повідомляв "Знай.ua" Міноборони анонсує купівлю цілої партії безпілотників "байрактарів" та зведення заводу для виробництва.

Також "Знай.ua" інформував, що ЗСУ стримують ворога та відтискають до кордонів, звільняючи українські землі.