Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що будівництво заводу з виробництва "байрактарів" поступово реалізується.

За його словами, відповідна домовленість з Туреччиною була досягнута минулого року. Резніков зазначив, що ці плани - середньострокової перспективи. Проте наразі вражають широкі жести компанії, яка вже вкотре безкоштовно надає БПЛА українським захисникам. Про це Резніков написав у своїй Facebook-сторінці.

БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube
БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube

Також, за його словами, найближчим часом майже всі потужності заводу Baykar Makina, що виробляє ці безпілотники, буде зосереджена для потреб ЗСУ.

Плани України щодо придбання байрактарів – масштабні. Тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння наших військових до пів сотні «літачків». Ще кілька вже законтрактовані та оплачені МОУ і ми очікуємо їх вже у липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних сил України і, таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Олексій Резніков

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube
БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube

Він уточнив, що замовлення передбачає десятки безпілотників, які Україна закупить у заводу Baykar Makina.

Напередодні компанія Baykar заявила, що надасть безкоштовно Україні три безпілотники, на які раніше збирали кошти українці. А перед тим компанія надала безпілотник на який кошти для України зібрали литовці.

Нагадаємо, ми писали, що Стівен Кінг жахнувся теракту росіян у Кременчуці і отримав пояснення Міноборони України.

Як повідомляв "Знай.ua" СБУ впіймала коригувальника вогню по Яворівському полігону.

Також "Знай.ua" інформував, що компанія Baykar подарує БПЛА українським ЗСУ, турки не в захваті.