ЗСУ успішно відбили 2 наступи загарбників на Харківщині та просуваються на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомив на брифінгу в Києві речник Міноборони Олександр Мотузяник та речник оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Олександр Мотузяник. Фото: скриншот YouTube
Олександр Мотузяник. Фото: скриншот YouTube

ЗСУ успішно відбили наступ противника в напрямку Довгалівка-Залиман (на 24 км на північний захід від міста Ізюм). А також Липці-Дементіївка, що на 27 км північніше Харкова. Сили противника були відкинуті на попередні рубежі Олександр Мотузяник

Окупанти обстріляли північну частину міста Харкова. Авіаудар із вертольотів Ка-52 зафіксовано неподалік села Явірське.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Воїни ЗСУ. Фото:скриншот  Youtube
Воїни ЗСУ. Фото:скриншот Youtube

Наталія Гуменюк, речник оперативного командування "Південь" зазначила, що українські захисники просуваються у Запорізькій та Херсонській областях.

За її словами, російські війська застосовують авіаційні удари та намагаються відбивати свої позиції артилерійським вогнем, а на запорізькому напрямку окупанти продовжують обстрілювати територіальні громади з місцевими жителями, однак, позиції українських захисників залишаються потужними.

Нагадаємо, ми писали, що глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін пообіцяв вдарити по центрах прийняття рішень, але вже не українським.

Як повідомляв "Знай.ua" генерал Сергій Кривонос попередив про небезпеку з боку Білорусі.

Також "Знай.ua" інформував, що партизанська робота на лінії фронту допомагає долати ворога.