Великобританія продовжує підтримувати Україну у всіх питаннях, які стосуються російської агресії. Цього разу виступили проти мирних переговорів.

Таку заяву зробила глава Міністерства закордонних справ Великобританія Ліз Трас в ході публічного форуму НАТО, що зараз проходить в іспанському Мадриді.

На її думку, переговори потрібно починати тільки після того, як Росії буде завдано масштабної поразки. Раніше починати діалог немає сенсу.

Ліз трас, фото з вільних джерел
Ліз трас, фото з вільних джерел

"Є люди, які кажуть, що є можливості для переговорів зараз, в той час як Росія ще в Україні. Але я думаю, що це принесе фальшивий світ. Це призведе до подальшої агресії в майбутньому. Ми повинні вивчити уроки минулого-помилки Мінського протоколу, наприклад, який не зміг забезпечити тривалий мир в регіоні... ми повинні спершу перемогти Росію, а потім вести переговори", - сказала Ліз Трас.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Риторика інших країн також сильно змінилася останнім часом. На саміті НАТО вони жорстко висловилися стосовно дій російського диктатора, і заговорили про мирне врегулювання конфлікту.

НАТО, фото: скріншот з відео
НАТО, фото: скріншот з відео

Наприклад, прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо зазначив, що ця війна може бути виграна виключно на полі бою, і виключно Україною.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у свою чергу зазначив, що їм вдалося послати Путіну сигнал стосовно того, що йому не вдасться перемогти в війні, що йде, і Україна зможе впоратися з цією напастю.

Нагадаємо, що через Путіна весь світ опинився знову на порозі світової війни, повернули до Європи 1937 рік

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім проговорився про те, чи хотілося все кинути через злість на окупантів

Також, Сергій Стерненко показав обличчя нелюдів, причетних до обстрілу в Кременчуці