У Європі вирішили висловитися стосовно передачі зброї Україні, для її оборони. Не поділяють думку про те, що це може тільки затягнути війну.

Про це стало відомо завдяки новій заяві глави зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозепа Борреля газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung . Він зазначив, що не поділяв, і ніколи не буде розділяти думку про те, що поставки озброєння в Україну можуть затягнути війну на довгі роки.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва

"Я не розумію людей, які кажуть, що чим більше зброї ви поставите Україні, тим довше триватиме війна і тим більше страждатимуть українці. Навіть у Європі так кажуть. Я запитую цих людей: "хіба не грає ролі те, чим закінчиться ця війна? Невже українці повинні стати на коліна, розтерзані росіянами? Ви цього хочете?"- йдеться в повідомленні.

Також, Жозеп Боррель підкреслив, що мирні переговори безумовно потрібні, однак, вирушаючи на них потрібно мати козир в рукаві. Без важкого озброєння Україні це зробити буде складно, саме тому, не можна зупинятися на досягнутому.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео

"Бачте, війни закінчуються переговорами. Але сідати за стіл переговорів потрібно з позиції сили, і завдання зараз – привести до цієї позиції українців" - продовжив він. А Європі, на думку політика, потрібно стати менш наївною у зовнішній політиці, і тоді Україна зможе отримати бажану перемогу вже зовсім скоро.

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Віталій Кім висміяв новий план росіян, які хотіли програти з самого початку

Раніше повідомлялося, що окупанти хотіли форсувати Сіверський Донець і річка" захопила " їх

Також, окупант розповів, куди дівають тіла загиблих побратимів, нелюдські дії тривають