Не так давно з'явилася інформація про те, що обговорювали французький лідер і російський диктатор по телефону всього за чотири дні до повномасштабного вторгнення в Україну.

Опублікувала розшифровку розмови Французька Le Temps, а ось сам запис буде оприлюднений днями на французькому телебаченні.

На початку Еммануель Макрон зазначив, що напруженість продовжила зростати, і він би хотів далі продовжити діалог з Путіним, щоб той розповів про свої наміри.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

"Що я можу сказати? Ти сам бачиш, що відбувається. Ти і канцлер Шольц говорили мені, що Зеленський готовий зробити крок, що він підготував законопроект щодо реалізації Мінських угод. Він бреше вам. Я не знаю, чи чули ви його вчорашню заяву, де він сказав, що Україна повинна мати доступ до атомної зброї" - відповів російський диктатор французькому колезі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

Протягом усієї розмови він бреше, і звинувачує Макрона з Зеленським в заявах, які вони не робили. Також, Путін явно натякає, щоб світові лідери тиснули на українську владу, і підштовхнули їх до переговорів, а самі бойовики діють за вказівками Кремля.

За чотири дні до війни Путіну запропонували провести термінову зустріч в Женеві, яка могла б вплинути на подальший хід подій, але як бачимо все давно було вже вирішено в Кремлі.

"Це не демократично обраний уряд. Вони прийшли до влади в результаті перевороту, там люди горіли живцем, це була кривава лазня, і Зеленський — один з тих, хто несе за це відповідальність. Послухай мене уважно: принцип діалогу полягає в тому, щоб враховувати інтереси іншої сторони" - продовжив Путін вже з дратівливим тоном.

путін. Фото: скриншот Youtube
путін. Фото: скриншот Youtube

"Я хотів зробити тобі два дуже конкретних пропозиції. Перше - в найближчі кілька днів організувати в Женеві зустріч між тобою і президентом Байденом. Я розмовляв з ним у п'ятницю ввечері і запитав, Чи можу я зробити цю пропозицію. Він попросив передати тобі, що він готовий. Президент Байден також обмірковував способи деескалації ситуації, щоб при цьому врахувати твої вимоги і чітко підійти до питання НАТО і України. Назви дату, яка тобі підходить"- продовжив Еммануель Макрон.

Макрон і Путін, скріншот: YouTube
Макрон і Путін, скріншот: YouTube

У тій же розмові російський диктатор пообіцяв закінчити навчання, і дав слово, що ніякої ескалації конфлікту не буде. Це ще один доказ того, що йому не можна ні в якому разі довіряти.

Нагадаємо, що українка показала шлях порятунку з окупованого Херсона через Крим: 3000 км і можна спати спокійно

Раніше повідомлялося, що Путін захоплюватиме Молдову: у Міноборони пояснили, чого хоче домогтися диктатор

Також, ЗСУ показали, як справляються з ворогом у складних степових умовах і попросили про дещо важливе